Ronowork Kft.
Borsod megyében és országosan
Professzionális ácsmunkák, faipari kivitelezés, állványozás, szigetelés, bádogos munkák
Kapcsolatfelvétel
Tel.: 06 70 321 7890
Homlokzati szigetelés
Dryvit homlokzat hőszigetelő rendszer

dryvitozás
A Dryvit homlokzati hőszigetelés előnyös tulajdonságai
A Dryvit rendszer alkalmazási területe
A Dryvit rendszer elemei
o Hőszigetelés
o Ragasztók
o Dryvit háló (üvegszövet)
o Felületképző Dryvit termékek
o Kiegészítő Dryvit rendszer elemek

Dryvitozás

Már bizonyára találkozott Ön a dryvitozás elnevezéssel. Márkafüggetlenül is gyakran használják ezt a kifejezést a homlokzati hőszigetelés témájában. Egy régóta forgalmazott, jól ismert szigetelő termék márkaneve összeforr felhasználásával, annyira hogy magát a munkafolyamatot is a termék nevével azonosítják.
A Dryvit a Nikecell által gyártott, az épületek falszerkezeteinek külső, homlokzati hőszigetelő rendszere. A hőszigetelés mellett biztosítja a felületképzést is. A Dryvit rendszer pihentetett expandált polisztirolhab szigetelő lemez felragasztásával, a felületerősítő Dryvit háló beágyazásával a több mint 250 féle szín és több fajtájú és szemcseméretű sruktúra (dörzs, kapart, hengerelt) felhordásával készül.
A Dryvit rendszer összes eleme a Nikecell terméke, amely garancia a minőségre és az időtállóságra. A Tető-Plusz Kft.több mint 15 éve foglalkozik szigetelőanyagok, így a Dryvit rendszer értékesítésével is. Várjuk Önt szigetelőanyag kereskedésünk budaörsi és szekszárdi telephelyén.

A Dryvit homlokzati hőszigetelés előnyös tulajdonságai
jelentősen (30-70%) csökkenthető a falakon a hőveszteség, ezzel jelentős energia megtakarítás érhető el (télen-nyáron)
megfelelő szigetelő anyag vastagság alkalmazása esetén megakadályozza a páralecsapódást a falszerkezetekben, megelőzi a fal nedvesedést és a penészképződést
majdnem minden homlokzatnál használható
utólag is beépíthető homlokzat szigetelés
páraáteresztő, mosható homlokzati hőszigetelés
a Dryvit strapabíró felülete az épület kisebb mozgásait is elviseli repedés nélkül
utólag könnyen, gyorsan átszínezhető (homlokzatfestékekkel)
megbízható gyártói háttér, a rendszer összes eleme a Nikecell gyártásában (hőszigetelő tábla, ragasztó, üvegháló, alapozók, vakolatok, festékek)

A Dryvit rendszer alkalmazási területe:
új épületek külső hőszigetelése
régi épület utólagos külső hőszigetelése

A Dryvit rendszer elemei

Hőszigetelés
A Dryvit rendszer hőszigetelője a NIKECELL EPS 80 expandált polisztirolhab hőszigetelés. Homlokzat külső hőszigetelésére kizárólag a pihentetett EPS 80 hab használható. Gyártás után a homlokzati hőszigetelő táblákat meghatározott ideig pihentetik, szárítják, hogy a benne lévő nedvesség teljesen kiszáradjon. Erre azért van szükség, hogy a hőszigetelő lemezek megőrizzék méretüket, felrakás után ne vetemedjenek. A polisztirolhab hőszigetelés vastagságát hőtechnikai számítás alapján kell meghatározni. Ahhoz hogy a falazat a javasolt hővezetési értéket (U<=0,4 W/m²) teljesítse, figyelembe kell venni a falszerkezet típusát, vastagságát is.

Lábazatok szigetelésére a Nikecell EPS 80 nedvszívó képessége miatt nem ajánlott, helyette a STYROFOAM zártcellás, nem nedvszívó, vakolható extrudált polisztirolhab hőszigetelések építhetők be.

Ragasztók
A hőszigetelő lemezek falra történő ragasztása illetve a felületerősítő üvegháló beágyazását műgyanta kötőanyagú ragasztókkal történik. Nedvszívó (vakolt, tégla, beton stb.) felületekre, nagy szilárdságú ragasztóanyag. Jó páraáteresztő. Ha a felület nem alkalmas ragasztásra a hőszigetelő táblák rögzítése mechanikusan is megoldható. (ebben az esetben számolni kell a dübelezésből adódó hőveszteséggel)

Dryvit Primus ragasztó
A Dryvit Primus ragasztó masszát felhasználás előtt 1:1 arányban portlandcementtel (350-es) kell keverni. Az anyagszükséglet 3 kg/m² (plusz 3 kg/m² cement), amely elegendő a szigetelő lemezek ragasztására és a felületerősítő üvegháló beágyazására is.

Dryvit poralakú ragasztó
A Dryvit poralakú ragasztó azonos paraméterekkel rendelkezik, mint a Dryvit Primus csak már a belekevert cementet is tartalmazza. Felhasználás előtt a por vízzel kell keverni. Az anyag szükséglet 6 kg/m² amely elegendő a szigetelő lemezek ragasztására és a felületerősítő üvegháló beágyazására is.

Dryvit háló (üvegszövet)
A felületerősítő, feszültségkiegyenlítő Dryvithálót a ragasztóba ágyazva, 10 cm-es átfedéssel kell beépíteni. A 160 g/m² speciális üvegszálból készült Dryvit háló, megakadályozza a felület esetleges repedését. Az átfedésekkel számolva az anyagszükséglet 1,1 m²/ m².

Felületképző Dryvit termékek
Dryvit vékonyvakolat alapozó
Fehér színű folyadék, biztosítja a biztos tapadást a vakolandó felületen. Felhasználás előtt az alapozót 1:1 arányban vízzel kell keverni. Anyagszükséglet: 0,15 kg/m² (vízzel együtt)

Dryvit vékonyvakolat
Diszperziós, műgyanta alapú vakoló anyag, több mit 250 szín és több fajtájú és szemcseméretű sruktúrával (dörzs, kapart, hengerelt) készül. Strapabíró, vízzáró, de páraáteresztő bevonatot biztosít. Önállóan, hőszigetelés nélküli felületen is alkalmazható.

Dryvit márványvakolat
Erős igénybevételnek kitett helyeken, pl. lábazatokon alkalmazható. Színes márványőrlemény és műanyag alapú kötőanyag hozzáadásával készül.A Dryvit márványvakolat Rendkívül szilárd és időtálló páraáteresztő bevonatot biztosít. 14 alapszínben és azok kevert színeivel készül. Felhordása előtt a felületet Dryvit márványvakolat alapozóval kell előkészíteni.
Anyagszükséglet: alapozó 0,3 kg/m², vakolat 5,5 kg/m²

Dryvit homlokzat festék
Az alkalmazott kötőanyag szerint megkülönböztetünk diszperziós- és szilikon festékeket. Mindkét típus vízzáró és páraáteresztő, de a szilikonos festékek időjárásállósága fokozottabb. A Dryvit diszperziós homlokzatfesték saját 15%-ben vízzel higított verziójával alapozható. A Dryvit szilikon festékek külön szilikonos alapozót igényelnek.

Anyagszükséglet: diszperziós 0,4 kg/m² (két réteg), szilikonos 0,4-0,75 kg/m² (két réteg)

Kiegészítő Dryvit rendszer elemek

Vakoló profil
A Dyvit rendszer kivitelezése az alumínium lábazati profilok felerősítésével kezdődik. A lábazati-, kezdőprofilok a homlokzat hőszigetelő anyagok vastagságaiban kaphatók. A sarkok, hajlatok megerősítése műanyag, vagy alumínium hálós élvédők beépítése javallott.

Dübel
Alapesetben a hőszigetelést ragasztással kell a homlokzaton rögzíteni. Ha a szigetelendő felület nem alkalmas ragasztásra, a hőszigetelő lemezek rögzítése mechanikusan, beütőékes dűbellel is megoldható (ebben az esetben számolni kell a dübelezésből adódó hőveszteséggel).


Ipari üzletágSzigetelés, bádogozás, ipari állványozás, ipari tisztítás, ipari mosás, ipari korrózióvédelem.
Lakossági üzletágTetőfelújítás, állványozás, ácsmunkák, homlokzati szigetelés, egyéb lakossági megrendelések..
Várjuk érdeklődésüket, árajánlatkérésüket 
telefonon vagy e-mailben.
+36 30 481 4910
Minden jog fenntartva - 2017 - ronowork.hu 

Adatvédelem

Pr cikkek

A weboldalt készítette és üzemelteti a vendeg.com